![]() |
PKP IC szkoli na licencje - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: PKP IC szkoli na licencje (/thread-6730.html) |
RE: PKP IC szkoli na licencje - Ptrrk - 09.11.2017 Venlo dofinansowania tylko z gwarancja zatrudnienia niestety... Koledzy w osrodku szkolenia tj CS natura mieli 30zl/noc. RE: PKP IC szkoli na licencje - Michal_26 - 09.11.2017 (09.11.2017, 17:40)Venlo napisał(a): Orientujecie się może, czy jeśli będę próbował zrobić licencje prywatnie to mam szansę na dofinansowanie z UP? Bo wtedy raczej nikt nie da gwarancji zatrudnienia, a ciągle słyszę, że chłopaki z licencjami już zrobionymi bardzo długo czekają na przyjęcie gdziekolwiek. Prywatnie próbował bym w Trójmieście, przynajmniej koszty noclegów w Wawie by odpadły. Niecałe 5700 za licencję i badania - tylko UP może mnie uratować, tyle kasy nie mam Urzędy pracy na takie coś nie idą. Musisz mieć na piśmie, że ktoś będzie chciał Ciebie przyjąć, przynajmniej na staż z możliwością późniejszego zatrudnienia. Z drugiej strony żyjemy w XXI wieku, gdzie uzyskać mały kredyt w banku nie stanowi większego problemu. Także, jeżeli są ambicję i nie wyobrażasz sobie robić innych rzeczy w życiu to brnij w to i wtedy na pewno ktoś prędzej czy później zatrudni Ciebie ; ![]() RE: PKP IC szkoli na licencje - Venlo - 09.11.2017 Jestem z Oświęcimia, ale od niespełna roku mieszkam w Gdańsku ![]() RE: PKP IC szkoli na licencje - Michal_26 - 09.11.2017 (09.11.2017, 17:52)Venlo napisał(a): Jestem z Oświęcimia, ale od niespełna roku mieszkam w Gdańsku W Gdańsku podobno nie ma ośrodka, który szkoli.. jedyna szansa , żeby zrobić licencję w Trójmieście to CS teraz z tego naboru do IC. Też mieszkam niedaleko Trójmiasta i się zastanawiam nad tym. RE: PKP IC szkoli na licencje - Venlo - 09.11.2017 Ale ten kurs i tak będzie odbywał się w Warszawie, a bez dofinansowania to mógłbym w to brnac nie mając jeszcze kobiety i mieszkania.... Liczę więc na cud ![]() W ogóle jak to jest, że IC ciągle organizuje licencje, a taka SKM Trójmiasto ostatnio w 2014 i nawet w przyszłym roku nie mają zamiaru robić kolejnej edycji. Skąd oni biorą ludzi? RE: PKP IC szkoli na licencje - CounterSpace838 - 09.11.2017 SKM pewnie po prostu dobrze płaci. Robiąc licencję prywatnie musisz mieć uprawdopodobnie zatrudnienia aby dostać dofinansowanie z PUP, powiem Ci jednak na swoim przykładzie że dostać taki papierek od pracodawcy jest bardzo ciężko, aktualnie chyba tylko w IC masz szanse. Ja zrobiłem prywatnie licencje i na szope idę najprawdopodobniej już 1 grudnia czyli 3 tygodnie po egzaminie. Więc jak widać praca jest tylko trzeba dobrze szukać. PS. PUP nie finansuje kursów weekendowych. (09.11.2017, 17:54)Michal_26 napisał(a):Jest w Toruniu ale cena tam to 6800(09.11.2017, 17:52)Venlo napisał(a): Jestem z Oświęcimia, ale od niespełna roku mieszkam w Gdańsku RE: PKP IC szkoli na licencje - nakama - 09.11.2017 (09.11.2017, 16:10)wojdade napisał(a): Różnie można to zinterpretować, ale dokładna odpowiedź jaką dostałem brzmi: Tylko że rozpatrzenie wniosku o dofinansowanie zajmuje PUPowi przynajmniej 2-3 tygodnie. Nie wiem kiedy IC daje potwierdzenie zatrudnienia, już na rozmowie kwalifikacyjnej czy później? (09.11.2017, 17:47)Ptrrk napisał(a): Venlo dofinansowania tylko z gwarancja zatrudnienia niestety... Koledzy w osrodku szkolenia tj CS natura mieli 30zl/noc. A nie 50 ? Bo tyle piszę na ich stronie. RE: PKP IC szkoli na licencje - CounterSpace838 - 09.11.2017 Nocka w CS Natura Tour 50 zł. RE: PKP IC szkoli na licencje - CounterSpace838 - 09.11.2017 W styczniu PUPy są jeszcze bez kasy więc o kasie na licencję możecie zapomnieć. Jeżeli kurs faktycznie ruszy styczeń/luty to licencje musicie robić za własną kasę. RE: PKP IC szkoli na licencje - wojdade - 09.11.2017 Też kojarzę z jakiegoś wątku, że nocleg w csid dla zorganizowanej grupy z IC wychodzi 30zł/doba. RE: PKP IC szkoli na licencje - Ptrrk - 09.11.2017 30 zl jest dla kursantow robiacych licencje w ich osrodku. ![]() ![]() RE: PKP IC szkoli na licencje - CounterSpace838 - 09.11.2017 (09.11.2017, 21:50)Ptrrk napisał(a): 30 zl jest dla kursantow robiacych licencje w ich osrodku.Masz 100% racji ale PUPy naprawdę w styczniu nie mają jeszcze kasy. Ty o kasę na licencję starałeś się w maju lub czerwcu a wtedy sytuacja jest inna. RE: PKP IC szkoli na licencje - nakama - 09.11.2017 (09.11.2017, 21:50)Ptrrk napisał(a): 30 zl jest dla kursantow robiacych licencje w ich osrodku. O to fajnie, a żarcie też jest po jakiejś promocyjnej cenie ? A tak w ogóle to badania lekarskie też finansował tobie PUP ? Kiedy dostałeś podpisany papierek od IC że cię zatrudnią, da się tą sprawę załatwić na rozmowie kwalifikacyjnej ? RE: PKP IC szkoli na licencje - Ptrrk - 10.11.2017 Dofinansowanie dostalem w wysokosci 4tys zl . (Taka stawka ma moj PUP w moim miescie) Oprocz tego 2 tys zl delegacji z racji dojazdow do innego miasta. Wiec jakby nie bylo to na badania tez mi starczylo. Jedzenia w hotelu nie ma. ![]() RE: PKP IC szkoli na licencje - CounterSpace838 - 10.11.2017 PUPy to wogle powinno się zaorać. Oddajesz kupę kasy w podatach a jak chcesz się dokształcać to robią Ci łache że dadzą Ci kasę którą i tak tysiące razy zdążysz zwrócić w podatach pracując po kursie. To jest właśnie nasze chore państwo... |