Zapewne dwójkę też zrobią, ale kiedy, to nie wiem. Przetargu na ten odcinek jeszcze nie było. Skoro plan jest taki, żeby oddać cały ciąg Opole - Włoszczowa Płn. do końca listopada, to powinni dwójkę zrobić w drugiej połowie roku.
W grudniu "zwiedzałem" Lubliniec - Fosowskie i prace wyglądały na zaawansowane, ale nie jestem w stanie ocenić, czy się wyrabiają. PLK deklarowała w zeszłym roku, że od czerwca mogą tam wrócić pociągi.
Matz32, no na pewno będzie mniej pracy jak przy jedynce. Ale przetargów jest wiele, nie jeden.
Matz32 ma rację. Co prawda dokumentów przetargowych już chyba nie ma dostępnych w sieci, ale znalazłem swój post na innym forum sprzed dwóch lat w którym pisałem o naprawie jedynki i remoncie dwójki w tym samym przetargu. Skleroza nie boli ;-)
Btw, zajrzałem w harmonogram zamknięć i jest tam informacja, że Turów - Kucelinka będą robić 15.09.2014 - 10.10.2014. Wynika z tego, że albo ten termin jest nieaktualny, albo szyny zwiezione na ten odcinek kilka dni temu będą sobie tam rdzewieć przez pół roku.
Koniecpol - Częstochowa Osobow z tyłu pociągu TLK Stoczniowiec by chris73926 - 12 kwietnia a2014
Wiecie może kiedy ma być przywrócona do ruchu linia jednotorowa między Lublińcem a Opolem?
DamianT, na odcinku do Fosowskiego (i dalej na Zawadzkie) pociągi mają wrócić już od 15 czerwca.
To wiele nie zmienia, bo na Tarnowskie Góry nic nie jeździ (no chyba, że znów zacznie). To ciekawe kiedy oddadzą odcinek Lubliniec - Fosowskie.
To na tym odcinku będzie bardzo ciasno.