Modernizacja nie idzie regularnie - zamkniêtych jest wiele torów, na razie nic nie dzieje siê na wroc³awskich stacjach. Pêgów ma ju¿ nowe perony, Osola tak¿e, ¯migród rozkopany, most w ¯migrodzie i w Korzeñsku po³owicznie rozebrany, etc. etc. Dzieje siê bardzo wiele, to cieszy oko.
_________________ Pozdrawiam, Bartek
mikrobart's blog - www.mikrobart.pl
Wszystkiego nie rozkopi± przecie¿ robi± stopniowo odcinkami po torze gdzie¶ trzeba mieæ mo¿liwo¶æ krzy¿owania, w Obornikach jest punkt prze³adunkowy i chyba w Rawiczu o ile dobrze kojarzê.
W Rawiczu zawsze jest masa sprzêtu, podk³adów, szyn itp., to na pewno jednak z "baz" robotników. Widujê te¿ wagony z podk³adami w Skokowej, potem w Obornikach. ¯migród nie jest w stanie teraz przyj±æ niczego poza poci±gami pasa¿erskimi, ma chyba czynne tylko dwa tory (lub nawet jeden).
Jak ju¿ zabuduj± SBL, to na pewno 4- stawn±.
Tylko nawet nie wiem w którym etapie to zrobi±.
O modernizacji E65 mo¿na siê dowiedzieæ wiele na forum SSC równie¿.
Ja od siebie wrzucê aktualny przebieg prêdko¶ci dla jednego z Ex/EIC z Wroc³awia do Poznania:
Ciekawe tylko czy na czas zd±¿± z t± modernizacj± ? Tak sie sk³ada, ¿e niedawno mia³em okazjê jechaæ z Wroc³awia do Poznania i muszê powiedzieæ, iz trochê siê zdziwi³em patrz±c na tempo prac. Niemal wszêdzie jakie¶ wykopy, a koñca nie widaæ. Swoj± drog± czy kto¶ wie na kiedy jest planowany koniec modernizacji tej linii ?
^^ odcinek Wroc³aw - Rawicz je¿eli chodzi o szlaki to mo¿e do koñca 2012 roku zrobi±.
Natomiast na ca³o¶æ tego odcinka (ze stacjami, sygnalizacj±, elementami oko³otorowymi) maj± czas do 30 czerwca 2014 r.
Rawicz - Poznañ trochê pó¼niej. NA odcinek Poznañ - Czempiñ dopiero otwarto oferty. Czas realizacji odcinka: do 28 miesiêcy od daty podpisania umowy.
Nie mog³em dokopaæ siê do harmonogramu prac - ciekawi mnie, kiedy rusz± Osobowice, Popowice, Miko³ajów, kiedy zaczn± budowê p.o. Osobowice Cmentarz. Posiada kto¶ takie informacje?
mikrobart: A jest w planach modernizacji budowa przystanku na Cmentarz ? Miko³ajów i Popowice rusz± na koñcu zapewne, w sumie na Osobowicach jest teraz te 120 km/h wiêc najpierw robi± te najbardziej zniszczone odcinki np. Skokowa - Oborniki - Pêgów - Szewce
Robiæ bêd± wszystkie odcinki. W dokumentacji budowa p.o. Osobowice Cmentarz jest ujêta, wiêc wydaje mi siê, ¿e nic nie stoi na przeszkodzie ku realizacji za³o¿eñ.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum