O ile likwidacja Leszno-Gostyñ i Rogo¼no-W±growiec od biedy mo¿na darowaæ (KKA) o tyle kasowanie po³±czeñ na mo¿na by rzec "dochodowych" liniach wydaje siê zachowaniem dziwnym. No ale skoro prawie wszystkie SZT made by ZNTK Poznañ grzej± krzaki to...
_________________ Nie dla IR !!!! Rozwijaæ ofertê Regio i Regio Plus
Autobusy (Koleje) Wielkopolskie - do zreformowania
Tak, jestem betonem Ba, jestem z tego dumny.
Wiecie co oznacza skrót KW? Kriger i Wilkanowicz.
Samorz±dy protestuj± przeciwko likwidacji kursów do Rogo¼na
1 marca zlikwidowane zostanie po³±czenie W±growca z Rogo¼nem Wielkopolskim. Przeciwko zawieszeniu kursów protestuj± lokalne samorz±dy, które dofinansowa³y remont torów przed reaktywacj± lokalnej trasy.
29 lutego po raz ostatni wyrusz± w drogê autobusy komunikacji zastêpczej z W±growca do Rogo¼na Wielkopolskiego. Wbrew wcze¶niejszym zapowiedziom, nie oznacza to jednak przywrócenia kursów szynobusów Kolei Wielkopolskich, ale ca³kowit± likwidacjê po³±czenia. Przewo¼nik t³umaczy decyzjê znacznym ograniczeniem dotacji z Urzêdu Marsza³kowskiego Województwa Wielkopolskiego.
W czerwcu br przyjd± pierwsze Elfy, ju¿ s± EN57 AKW. Ciekawe która trasa zelektryfikowana pójdzie na "pierwszy ogieñ" czy Poznañ-Gniezno (Krigerowo) czy Zb±szyñ-K³odawa
Niekonieczne musimy kierowaæ siê tym czy linia jest dochodowa czy nie. Przecie¿ Turbokible te¿ tak powinny je¼dziæ, a jak widaæ w moim filmie s± na d³u¿szych oraz krótszych relacjach i ci±gle siê to zmienia. Tak wiêc Elfy równie dobrze mog± jechaæ do Konina, jak i Ostrowa, Leszna, jak i Pi³y.
Tu nie tylko decyduj± wzglêdy ekonomiczne, bo wtedy przejêli by E20 Poza tym stawia³bym na Poznañ-Gniezno, gdy¿ stamt±d pochodzi dyrektor departamentu infrastruktury, a tak¿e by³y prezes PKP PR Jerzy Kriger. W³odzimierz Wilkanowicz to jego dobry znajomy (z czasów pracy w PKP PR), by³ wtedy dyrektorem PR Poznañ i bêdzie chcia³ siê "przypodobaæ" szefowi
Jak widzê Zb±szyñ - K³odawa to mnie trzêsie. Bo jak zwykle nikt siê z nikim nie mo¿e dogadaæ, by poci±gi koñczy³y bieg w Kutnie, a nie w ¶rodku pola, gdzie w³a¶ciwie nigdzie przesi±¶æ siê nie da.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum