28.10.2014, 16:20
Wali mi z kroka napisał(a):Jestem nowyJuż widzę że Twój poziom kultury i wypowiedzi będzie niski.
Wali mi z kroka napisał(a):3 - zakup Pendolino to nic że 250 nie pójdzieSkąd ta informacja? Składy są skonstruowane do jazdy z prędkością 250 km/h. To że nie pojedziemy tyle w tym roku i następnych latach nie wyklucza tego że nigdy tyle nie pojedzie.
Wali mi z kroka napisał(a):Jak myślicie który projekt jest najdroższyZ takim myśleniem to tylko do polityki. Nie patrzy się ile to kosztuje tylko co z tego będzie. Przykładowo projekt X mógł kosztować miliardy jednak zyski, poprawa pewnych warunków, jakości powodują że ten projekt będzie się opłacał bardziej niż projekt Y który był 20 razy tańszy.
Wali mi z kroka napisał(a):Pendolino wyobrażasz sobie pas startowy o długości 600 km ? Wyobrażasz sobie że do każdego! obywatela wsiadającego do tego cuda skarb państwa dopłaci średnio 280 zł?Jakiś rachunek finansowy zaprezentujesz? Czy to tylko Twoje "wolne" domniemanie?
Wali mi z kroka napisał(a):Wyobrażasz sobie że kosztem Pendolino zlikwidowano by kolejki w szpitalach i oczekujących na zabieg?Jasne, a transport publiczny niech dalej się cofa względem innych państw.
Wali mi z kroka napisał(a):Mydlą wam oczy, a wy jak baranki na rzeż.Narazie to Tobie zamydlono oczy bo wypisujesz tylko to co usłyszałeś w mediach. Nie? To odwołaj się chociażby do rzekomego wjazdu ED250 na Centralny w czerwcu tr.?
Wali mi z kroka napisał(a):Wierzcie mi, są ludzie śmiejący się z Polaczków.Jeżeli sam siebie określasz polaczkiem to już źle o Tobie świadczy. Od niedawna mieszkam w Szwecji i tutejsza Polonia nie narzeka na tego typu komentarze.
Wali mi z kroka napisał(a):Jak myślicie dlaczego niektóre kraje utajniły wyniki finansowe Pendolino. Tak, tak nie z powodu zysków, a gigantycznych strat.Yyy że jak? Chiny mają 140 sztuk bez wychylnego pudła i generują zyski. Włochy nie narzekają. Oczywiście nie znam tamtejszej specyfiki, może ktoś był w kraju gdzie jeździ Pendolino lub ma jakieś wyniki finansowane?
Wyraźnie widać że idą wybory :-D
Niech nas łączy honor i więź zawodowa!
Kiedyś zawód maszynisty to był szacunek, teraz wstyd.
Zestawienia pociągów
Kiedyś zawód maszynisty to był szacunek, teraz wstyd.
Zestawienia pociągów

Aczkolwiek planowany czas eksploatacji 17 lat to trochę mało...
. Ale skoro czas eksploatacji to 30 lat, to dlaczego rentowność jest liczona na 17?