14.07.2017, 18:20
(14.07.2017, 14:39)Nastawnik napisał(a): To mogę zadać ci jeszcze pare pytań? Myślę poważnie o tym zawodzie a niestety nie znam nikogo za bardzo co pracuje na kolei.
1. Czy pracę na towarkach można porównać do pracy tirowców? To dla mnie ważne bo też chce mieć życie osobiste a nie widzieć żonę podczas kolacji i śniadania co parę dni
2. Nie pytam o zarobki (wiadomo powinny być wyższe) ale czy nie masz czegoś takiego że za te pieniądze wolałbyś robić coś innego a może raczej idziesz z chęcią do pracy.
3. Czy powiedziałbyś swojemu synowi ( nie wiem może masz ) że polecasz mu tę pracę.
Pytanie 1: raczej bym nie porównał tego do pracy kierowcy Tira, nie wychodzisz z domu na 2-3 tyg pracy jak oni i nie jedziesz na koniec Europy, jak już coś to na 2-3 dni, jeśli gdzieś masz nocować to raczej jest to hotel, większość pracodawców daje Ci dodatkowe pieniądze na taksówke, hotel i jakieś wyżywenie, (chociaż są tacy co nocują na lokomotywach), zawsze też możesz odmówić takich kursów i po służbie wracać do domu.
2 : Pieniądze jak wszedzie chciało by sie więcej

3. Jak będę go to powiem mu żeby robił to co lubi i to co go interesuje, ewentualnie to co przyniesie mu konkretne pieniądze