![]() |
Poczta Polska - własne kolejowe znaczki pocztowe - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: KOLEJ HOBBYSTYCZNIE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-96.html) +--- Dział: DZIAŁ KOLEKCJONERA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-12.html) +--- Wątek: Poczta Polska - własne kolejowe znaczki pocztowe (/thread-4709.html) |
Poczta Polska - własne kolejowe znaczki pocztowe - Gżągal - 04.01.2015 Od pewnego czasu nasz narodowy operator pocztowy udostępnia na swojej stronie możliwość wydrukowania znaczka pocztowego z własną grafiką. Muszę przyznać, że ta oferta Poczty Polskiej przypadła mi do gustu - jednak grafik i fotograf ze mnie mierny. Stąd też zwracam się z zapytaniem do osób w mniej lub bardziej rozeznanych w temacie grafiki komputerowej - co forumowicze powiedzą na to, żeby z zdjęć z naszej forumowej galerii tworzyć znaczki pocztowe? Myślę, że gdybyśmy wydawali je z okazji rocznic (np. XXIII Parada Parowozów w Wolsztynie) czy też tematycznie (zdjęcie Poloneza do Moskwy wraz z napisaną obok nazwą pociągu) to byłaby to fajna inicjatywa. To co? Pomożecie? ;-) - kazio - 04.01.2015 Na początek warto obejrzeć cennik. Dla porównania: jeden "standardowy" znaczek tego samego typu (list ekonomiczny rozmiar A) kosztuje 1.75 zł. - Gżągal - 04.01.2015 Podajesz cennik dla usługi "Mój znaczek", tymczasem ja miałem na myśli usługę "Neoznaczek z własną grafiką" dla której cennik jest taki sam jak dla zwykłego znaczka, jednak druk pozostaje w rekąch poszczególnych osób. Pomijając już to jeden znaczek nie jest równy jednemu arkuszowi z tego cennika - rustsaltz - 04.01.2015 Akurat cennik ktory zlinkowales nie jest jakis straszny, ciekawe jak ze sprzedaza tego. - Gżągal - 04.01.2015 Nie do końca się rozumiemy, Neoznaczek jest to usługa polegająca na tym, że każdy sam (na własnej domowej drukarce) wydrukuje sobie znaczek z dowolną grafiką. - kazio - 04.01.2015 rysiogeniusz napisał(a):jeden znaczek nie jest równy jednemu arkuszowi z tego cennikaWydawało mi się, że przeciętny forumowicz, mając podaną cenę za arkusz i liczbę znaczków w arkuszu, potrafi wyliczyć cene jednego znaczka. Za pomyłkę bardzo przepraszam. - DamianT - 05.01.2015 rysiogeniusz, pomysł fajny i myslę, że sam bym zakupił takie znaczki, ale widząc co się dzieje z kalendarzem... - rustsaltz - 05.01.2015 Dlatego takie rzeczy trzeba bez admina... - Gżągal - 05.01.2015 Cytat:pomysł fajny i myslę, że sam bym zakupił takie znaczki, ale widząc co się dzieje z kalendarzem...Pozwolę sobie objaśnić - NEOznaczek czyli to co proponuje zrobić jest to usługa polegają na SAMODZIELNYM wydrukowaniu wybranego znaczka. Oznacza to, że wystarczyłoby abyśmy jako forum jedynie robili graficzne pomysły a każdy wydrukiem zajmowałby się na własną rękę. kazio napisał(a):Wydawało mi się, że przeciętny forumowicz, mając podaną cenę za arkusz i liczbę znaczków w arkuszu, potrafi wyliczyć cene jednego znaczka. Za pomyłkę bardzo przepraszam. Ta złośliwość była potrzebna? ![]() - DamianT - 07.01.2015 rysiogeniusz napisał(a):Oznacza to, że wystarczyłoby abyśmy jako forum jedynie robili graficzne pomysły Jaki rozmiar projektu musi być? - Gżągal - 08.01.2015 Dowolny, potem jest on i tak dopasowywany automatycznie - DamianT - 09.01.2015 Jesli ktoś chce zrobić znaczki z moich zdjęć, to chcę być najpierw o tym poinformowany. - Gżągal - 09.01.2015 Ja żadnych znaczków z cudzych zdjęć bez zgody nie robię, na razie rzuciłem tylko propozycję - DamianT - 12.01.2015 A ja nikogo nie oskarżam ![]() ![]() - Gżągal - 19.04.2015 Tak wygląda znaczek, który dzięki uprzejmości @DamianT wydałem z miesiąc temu. Czy forumowicze byliby zainteresowani wspólnym projektem? Może warto zrobić znaczek "XXI Parada Parowozów w Wolsztynie" albo jakiś inny? A może kartka pocztowa, gdyż Poczta Polska również oferuje taką możliwość? ;-) |