![]() |
Tabliczki "Beautiful Helen" na parowozie Pm36-2 - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: TABOR KOLEJOWY (https://www.forumkolejowe.pl/forum-8.html) +--- Wątek: Tabliczki "Beautiful Helen" na parowozie Pm36-2 (/thread-16.html) Strony:
1
2
|
Tabliczki "Beautiful Helen" na parowozie Pm36-2 - TOMEKKOT - 06.06.2010 Moim zdaniem tych tabliczek w ogóle nie powinno tam być! czy naprawdę pieprznięci Angole nie mogą się inaczej odwdzięczyć? tylko oszpecają nasz parowóz zwyczajem z wysp... Niech spróbują takie tabliczki zamontować na jakimś niemieckim parowozie to od razu by ich zlinczowali! W takich Czechach, Słowacji nie ma problemu jaki parowóz to np. Zielony Anton, a nie ma w końcu tych durnych brytyjskich tabliczek. Nie wykluczone że będzie później problem jak wytłumaczyć matkom z dziećmi który to "Piękna Helena", Co prawda dla zwykłego odwiedzającego parowozownie wystarczy że parowóz ma choć trochę zielonego to już będzie Pe-emą... Co innego sprawa trzeciej lampy na tendrze 32D36-2 która nie jest tam dla ozdoby jak nie którym się wydaje!! Ta lampa jest tam po to aby parowóz serii Pm36-2 mógł wjeżdżać na terytorium Niemiec gdzie jest wymagane aby parowóz poosiadał trzy punktowe oświetlenie od strony każdego końca!! Czekam na wasze opinie odnośnie tych nieszczęsnych tabliczek... - mikrobart - 06.06.2010 Tabliczki w wersji angielskiej i w wersji polskiej nie są potrzebne. Kto choć trochę interesuje się koleją wie, ze Pm36-2 to Piękna Helena i nie trzeba tej wizytówki zalepiać. Wersja angielska to już lekka przesada, może nalepmy też tabliczkę Krasnaja Heliena? ![]() Ale nie ma co się przejmować, nowa malatura Heleny jest tak ładna, że nie zwracam uwagi na tabliczki ![]() - TOMEKKOT - 06.06.2010 mikrobart napisał(a):Ale nie ma co się przejmować, nowa malatura Heleny jest tak ładna, że nie zwracam uwagi na tabliczkiNo to masz fajnie, bo mi te tabliczki non stop widzę na parowozie. A co do tej malatury to jest zdecydowanie lepsza, oraz bardziej naturalna niż ta poprzednia, Dodam Jeszce tylko że kiedyś hela prezentowała się w takich właśnie barwach. A za porządku na kolei kiedyś było tak że parowozy Pasażerskie były malowane na odcienie zielonego, a towarowe na czarno, później ta reguła zanikła. - mikrobart - 06.06.2010 Tabliczki umieszczono w charakterystycznym miejscu, żeby wszyscy mogli je podziwiać, jest przecież co podziwiać :mrgreen: Helena wróciła do Wolsztyna, czy jest nadal w Lesznie? - TOMEKKOT - 06.06.2010 No oczywiście że wróciła! była podczas parady ( zdążyła wrócić dzień przed paradą...) - mikrobart - 06.06.2010 Wiem, że była podczas parady, przecież widziałem ![]() - TOMEKKOT - 06.06.2010 Nie, nadal jest tak jak powinno być, stacjonuje w Wolsztyńskiej szopie ostatnio była w ruchu planowym , tyle że jest teraz znowu w naprawie (Wolsztyn) wytopiła jej się panewka pod Rakoniewicami) - mikrobart - 06.06.2010 Pm36-2 prowadziła chyba Pirata, dobrze kojarzę? - TOMEKKOT - 06.06.2010 Owszem, też jechałem. A w drodze powrotnej w Pile podczepili Sukę z ZT Poznań. - mikrobart - 06.06.2010 Nie udało mi się na Pirata wyrwać. To wtedy Pm36 zdefektowała? - TOMEKKOT - 06.06.2010 Nie, z planowym w Rakoniewicach. - kaktus - 20.06.2010 mikrobart napisał(a):Tabliczki w wersji angielskiej i w wersji polskiej nie są potrzebne. Kto choć trochę interesuje się koleją wie, ze Pm36-2 to Piękna Helena i nie trzeba tej wizytówki zalepiać. Wersja angielska to już lekka przesada, może nalepmy też tabliczkę Krasnaja Heliena?Jak już to Krasiwaja Heljena. Krasnaja, znaczy czerwona. :-D - mikrobart - 20.06.2010 Hahaha, no to wyszedł mój rosyjski :mrgreen: No ale w sumie pasuje, bo z nerwów, że przyczepiono jej tabliczki, Helenka mogła się zarumienić ;-) - Pawel_15 - 21.06.2010 Tabliczki na parowozach czy malowanie loga pkp cargo na klapie od kotła uważam za równy debilizm co kasowanie lokalnych linii w PL. Polak potrafi... - Dozer - 21.06.2010 A mi to jest obojętne, czy ma tabliczkę, czy też nie, ważne, że jeździ. |