Badanie frekwencji 2012 - Ipsos/PKP Intercity - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: Badanie frekwencji 2012 - Ipsos/PKP Intercity (/thread-2510.html) |
- Scotty - 17.08.2012 siwek755 napisał(a):psim, to żeś mnie nastraszył tą "organizacją" w IPSOS/PKP... Jak w poniedziałek Łaskawiec się nie odezwie, mianowicie o wysłanie skanu dokumentów przewozowych i umowy, to po prostu podziękuję za pracę i zostanę w domu na 4 literach. zamiast 700zł. jest 599 - koszty na dojazd własny spółką którą się kontroluje 66zł. tam i 66 zł. z powrotem - nocleg w Krakowie 35-40zł. - 13 zł. express do Zakopanego - wysyłanie dokumentów pocztą 40-50zł./ lub odwiezienie do Krakowa dokumentów na własny koszt 74zł. = bilans 345zł. BPS lepiej był zorganizowany, wszystko przyszło kurierem tydzień przed wyjazdem, było szkolenie on-line, i zwracali za dojazdy PR, w TLK jechało się na podstawie wpisu, Ex i EIC trzeba było zgłosić wcześniej. No ale zobaczymy co zrobią :-O - psim - 17.08.2012 Scotty napisał(a):Ex i EIC trzeba było zgłosić wcześniej. Tylko że w praktyce to zgłoszenie figę dawało, bo państwo z Intercity przyjęli zgłoszenia i... olali temat. Drużyny Ex/EIC nic nie wiedziały i żądały uiszczenia pełnej opłaty za bilet. I żadne telefony ani interwencje nic nie dawały. Bo pan Chraniuk z Intercity "na urlopie"... Spokojnie, to tylko PKP. Scotty, kto Ci powiedział że powrót na własny koszt? siwek755 napisał(a):psim, to żeś mnie nastraszył tą "organizacją" w IPSOS/PKP... No! Przecież to jest właśnie częścią zabawy - poznajesz organizację pracy a'la PKP od środka. FUN! :-D siwek755 napisał(a):tylko ja jako pierwszorazowy ankieter nawet nie mam zielonego pojęcia do kogo taki telefon wykonać. Spoko, dostaniesz listę z numerami telefonów do dyspozytorów PKP i innych magików, którzy będą Cię chamsko wysyłać na drzewo [zobacz >>]. :-) Ale w końcu dodzwonisz się do kogoś życzliwego, kto pomoże. siwek755 napisał(a):Czy można liczyć na pomoc drużyny, że wskaże nam miejsce Liczyć zawsze można. Jak wspominałem, kolejarze są zwykle OK - tylko bądź dla nich też uprzejmy i wyrozumiały. Taka mała szkoła życia ;-) Myślę że niejednego mikola uratuje przed błędem zatrudnienia się w PKP Intercity. - siwek755 - 17.08.2012 psim napisał(a):No! Przecież to jest właśnie częścią zabawy - poznajesz organizację pracy a'la PKP od środka. FUN!Hehe :lol: no tak... W sumie też to mnie ciekawi, a samą pracę traktuję trochę jak przygodę. Wiadomo, pierwszy raz to ta ciekawość jest :-P Scotty, tak jak kolega psim pisał - powrót będziemy mieli już raczej bezpłatny, tak samo jak dojazd z Krakowa do Zakopanego. Z tą ceną poczty też chyba nieco przesadziłeś, bo list polecony priorytetowy to bardziej 4-5zł niż 40-50 . No, chyba że tych dokumentów jest jakoś więcej, ale wtedy większy format koperty i do 10zł myślę jednak wyśle - psim - 17.08.2012 siwek755 napisał(a):samą pracę traktuję trochę jak przygodę I tak trzymać. siwek755 napisał(a):list polecony priorytetowy to bardziej 4-5zł niż 40-50 Nie widziałeś, jaka wielka sterta tych ankiet się robi na koniec badań... Ale nie ma co robić z igły widły, tu - jak zawsze - liczy się pomysłowość. Moje ankiety (z Warszawy) były wysyłane razem z ankietami współpracującego kolegi (z Bytomia). Pracę kończyliśmy w Krakowie. Da się? Da się. - Kolejoman - 17.08.2012 Scotty napisał(a):Jak w poniedziałek Łaskawiec się nie odezwie, mianowicie o wysłanie skanu dokumentów przewozowych i umowy, to po prostu podziękuję za pracę i zostanę w domu na 4 literach. Dojazd po papiery zawsze był na własny koszt, więc nie sądzę żeby coś się w tej kwestii zmieniło. Wybierając Kraków musiałeś się liczyć z kosztem dojazdu (bo przecież są miasta bliżej Jeleniej Góry). A co do innych kosztów to wszystko kwestia jak się wykombinuje. My z Tomkiem prawdopodobnie przyjedziemy do Krakowa po papiery w środę i już zostaniemy (więc zapłacimy tylko za dojazd do Krakowa), nocleg mamy za free u znajomego, a papiery planujemy zdać od razu po ostatnim badaniu, żeby nie przyjeżdżać ponownie. Nocleg w Krakowie można znaleźć za 20-30 zł w schronisku. - flanker - 17.08.2012 Panowie dostałem właśnie telefon z IPSOSa z propozycją pracy na Rozewiu (Jelenia Góra - Hel) w dniach 23-28.08.2012. Chociaż ja tam się nie zgłaszałem ( musiał mnie ktoś polecić, nawet nie wiem kto :-D ) to jednak skontaktowali się ze mną. Ponieważ mam zupełnie inne plany na ten okres, to musiałem tą posadę odmówić, jednak zaznaczyłem że może uda mi się kogoś tej pani namotać. Dlatego też jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę zadzwonić na poniższy numer: 797 194 448 p. Anna Zając (IPSOS) - Scotty - 17.08.2012 Kolejoman napisał(a):Nocleg w Krakowie można znaleźć za 20-30 zł w schronisku. Poza sezonem znajdzie się wszędzie, ale nie w szczycie sezonu. Jak na razie znalazłem za 35zł., jak macie jakieś namiary na tani nocleg schronisko, hostel podeślijcie. - Kolejoman - 17.08.2012 http://www.smkrakow.pl/index.php/pl/cenniki oraz http://ssm.com.pl/index.php?lan=pl&sec=home&sub= No albo przerzuć się na Rozewie, to będziesz jeździć z domu. - Adams - 17.08.2012 Scotty, na jedną nockę kawałek podłogi u znajomego Kolejomana i MK_ŚLĄSK się znajdzie i dla Ciebie. Luksusów co prawda nie ma, ale na głowę nie kapie :-D - siwek755 - 17.08.2012 Z SSM na Sokolskiej 17, którą podał Kolejoman korzystałem niejednokrotnie - typowe miejsce "żeby się przespać" - bez szału, ale pamiętam że taniej w Krakowie nie znalazłem. Swoją drogą kiedy ten nocleg Cię interesuje Scotty? - Scotty - 17.08.2012 Kolejoman, cena jak dla mnie to nie 20zł, a 30zł. w jednym i drugim. flanker jabym był zainteresowany Rozewiem gdyż miałbym bezpośrednio z Jeleniej G. ankietowanie a nie z drugiego końca Polski. Mam już jedną osobę w rezerwie do ankietowania Regli, jeżeli jutro się dodzwonię do p. Anny Zając i będzie jeszcze wolne miejsce z miłą chęcią się zamienię. - agat - 19.08.2012 Witam, Szukam obsady ankieterskiej do pociągów: - POLONEZ Warszawa Zachodnia - Terespol - 2 osoby termin od 23.08 do 27.08 (5 dni) - JAGIEŁŁO Lublin-Kraków-Lublin - 2 osoby termin 24.08 oraz 25.08 (2 dni) - GAŁCZYŃSKI Lublin-Świnoujście-Lublin - 2 osoby termin 26.08 0raz 27.08 (2 dni) Agnieszka tel. 601610956 Oferta nieaktualna. - Dudzio - 19.08.2012 Haha, rok temu też nikt nie chciał jeździć do Terespola - psim - 19.08.2012 Za 90 zł brutto to się nie dziwię, bo trzeba tam zostać na noc albo zafundować sobie bilet powrotny na odcinek REGIO (samymi TLKami nie da się wrócić). - Pendolino - 19.08.2012 Tak z ciekawości: polskie wagony z Poloneza "nocują" w Terespolu? Czy jaś kanciapa IC tam jest ;-) |