![]() |
Bilet Podróżnika zmienia się w Bilet Weekendowy - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: PRZEWOZY PASAŻERSKIE I TOWAROWE (https://www.forumkolejowe.pl/forum-94.html) +--- Dział: KOLEJ DALEKOBIEŻNA (https://www.forumkolejowe.pl/forum-5.html) +--- Wątek: Bilet Podróżnika zmienia się w Bilet Weekendowy (/thread-5147.html) |
- Gżągal - 18.12.2015 Ariel Ciechańsk napisał(a):Zdziwiłbyś się ile osób jadących na biletach weekendowych to nie miłośnicy kolei. Korzystają z nich osoby pracujące np. w Warszawie i wracające do domu tylko na weekendy, korzystają z nich turyści jadący na weekendowe wypady itp. O ile w przedziale spotykałem wiele razy osoby z takimi biletami, to miłośników kolei praktycznie nigdy... No właśnie, miałem to samo pisać. Ile razy jadąc na podróżniku czy turystyku rozmawiałem z osobami w przedziale to jeśli ktoś posiadał jakiś tego typu bilet to właśnie z tego powodu i to raczej na mnie patrzono ze zdziwieniem ![]() - DamianT - 21.12.2015 rysiogeniusz, ludzie zwyczajnie nie rozumieją jak można jeździć pociągiem dla przyjemności ![]() Gordon, dzięki. - szy_mat - 21.12.2015 Ja tam nie lubię jak ktoś mnie nazywa "mikolem", dla mnie to określenie pejoratywne kojarzące się z piątoklasistą fotografującym pociągi po szkole który wchodzi w skrajnię dla lepszego kadru. DamianT, rysiogeniusz A jakoś jak można jeździć samochodem dla przyjemności to już rozumieją... ![]() [ Dodano: 2015-12-21, 20:18 ] Nie potwierdzam istnienia ograniczenia 5 miejscówek! Przed chwilą pobrałem 6 i wszystko jest w porządku. Niestety muszę za to potwierdzić ograniczenie "jedna miejscówka w tym samym czasie". - DamianT - 22.12.2015 szy_mat napisał(a):DamianT, rysiogeniusz A jakoś jak można jeździć samochodem dla przyjemności to już rozumieją... Bo ludzie są tacy, że jak większość czegoś nie lubi, to znaczy, że to nie jest fajne a ta mniejszość jest głupia ![]() poza tym media wyrobiły zdanie, że pociąg to zło ![]() - masovian - 22.12.2015 Dodałbym, że wyrobiły takie zdanie w interesie producentów samochodów... - Afrika Bambaataa - 22.12.2015 szy_mat napisał(a):Niestety muszę za to potwierdzić ograniczenie "jedna miejscówka w tym samym czasie". A co w tym dziwnego? Przecież nie można być jednocześnie w dwóch pociągach... - szy_mat - 22.12.2015 DamianT, a ja z kolei nie rozumiem jak można jeździć samochodem dla przyjemności ![]() Afrika_Bambaata, czasem nie wiesz czy zdążysz na jeden pociąg i bierzesz miejscówki na dwa. - DamianT - 23.12.2015 szy_mat, można ![]() ![]() - Gżągal - 24.12.2015 szy_mat napisał(a):rysiogeniusz A jakoś jak można jeździć samochodem dla przyjemności to już rozumieją... Oczywiście, że tak sam staram się podróżować i zwiedzać jednocześnie ![]() - Gordon - 04.01.2016 Chciałem kupić weekendowy na kółeczko i widzę coś dziwnego, jest opcja kupna już od czwartku od godziny 0:00 a nie od piątku od 19. I taka opcja kupna jest na wszystkie weekendy stycznia. Czy to jakaś promocja? Poniżej screen ze strony IC. ![]() - Afrika Bambaataa - 04.01.2016 Zapewne to jakiś błąd mający związek z wydłużonym terminem ważności biletów weekendowych przy okazji ostatnich świąt. - Gordon - 04.01.2016 No to ciekawe, i tak nie wykorzystam bo pracuje w tygodniu, więc i tak wyjazd na kółeczko planowany w piątek wieczorem ale ciekawe co by było jak by kupić od czwartku i w czwartek po pracy wsiąść w jakąś TLK. Czy by to konduktor uznał? - pasqudek - 09.03.2016 Czy bilet weekendowy bedzie wazny na dni 30.04 - 04.05.2016? Gordon, Nie. Masz jasno okreslone. |