Badanie frekwencji 2012 - Ipsos/PKP Intercity - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: Badanie frekwencji 2012 - Ipsos/PKP Intercity (/thread-2510.html) |
- psim - 25.07.2012 maszynista napisał(a):Wakacje w pełni. Jeżeli skład będzie zapełniony po brzegi-ludzi stoją/siedzą w korytarzach/przedsionkach to pchamy się dalej ze spisywaniem czy wolniej, kogo można spisujemy, nie na siłę....? Szczegółowe zasady postępowania otrzymasz w materiałach szkoleniowych. Ogólna zasada jest taka, że staramy się spisać wszystkie bilety. Jednak jeżeli kierownik stwierdza że kontrola jest niemożliwa, to wystawia nam odpowiednią bumagę z siedmioma pieczątkami, zapisuje na niej liczbę wagonów i szacunkowe zapełnienie (jego zdaniem), i wtedy jesteśmy usprawiedliwieni. A jeśli drużyna idzie z kontrolą, to idziemy razem z nią. Ważne żeby takie zasady ustalić z drużyną już na początku, i z każdą nową (na dłuższych trasach zmieniają się), bo potrafią czasami sami pójść na kontrolę i wtedy rzetelność badania szlag trafia. Powtarzam: to są zasady z badań w poprzednich latach. W tym roku mogą być inne. W razie podjęcia pracy należy uważnie zapoznać się z przekazanymi materiałami szkoleniowymi. Wkrótce postaram się opisać podstawowe zagadnienia, z którymi najczęściej ludzie mają problemy i realizują je błędnie. - pitagoras23 - 26.07.2012 A to ankieterzy nie siedzą w przedziale razem z drużyną konduktorską? - Krzychu191 - 26.07.2012 @pitagoras23 Niekoniecznie, zależy od obsługi, czy da ci osobny przedział na starcie, czy wolą, byś siedział z nimi - katowicer - 28.07.2012 Jak jeździłem w październiku to zawsze mieliśmy swój przedział. Ani razu nie siedzielismy z drużyną. Inna sprawa, że akurat mieliśmy fajną trasę z małym oblożeniem. A co do samej pracy - jest mega ciężko. Ale można się przyzwyczaić. To nie jest żadna wycieczka. - Krzychu191 - 01.08.2012 Czy ktoś z szanownych forumowiczów dostał już pracę? Jak tak, to na jakich trasach ? - mikrobart - 01.08.2012 Ja niestety zostałem zignorowany przez koordynatora dolnośląskiego - widocznie ma już obsadzone trasy. Wiem jednak, że kilka naszych użytkowników dostało swoje trasy - wypowiedzcie się, moi drodzy. - Adams - 01.08.2012 Póki co ja dostałem dzisiaj maila z grafikiem. Wspólnie z @kebeka dostaliśmy TLK Regle na odc. Zakopane - Toruń - Zakopane :-P - pitagoras23 - 01.08.2012 Niestety ja nie dostałem żadnego telefonu. - Elektronik - 01.08.2012 W krakowskim rejonie zostały chyba dwie wolne trasy. - Adams - 01.08.2012 Elektronik, tak, z tego co wiem to zostały wolne trasy Dolnoślązaka i Bieszczad na odc. Kraków - Przemyśl - Kraków. - Scotty - 01.08.2012 Adams napisał(a):Elektronik, tak, z tego co wiem to zostały wolne trasy Dolnoślązaka i Bieszczad na odc. Kraków - Przemyśl - Kraków. Jak coś to też jestem zainteresowany - maszynista - 01.08.2012 Dostał ktoś może TLK Rozewie? ;-D - Scotty - 02.08.2012 Odpowiedz na mojego maila z godziny 22:00 Małopolskiego koordynatora Cytat:2012-08-02 10:16 - Krzychu191 - 02.08.2012 Ja mam razem z kolegą TLK Podhalanin Także z @Adams będziemy mogli sobie pogadać Btw. Może wy coś wiecie na ten temat. W mailu z rozpiską, było napisane, że badanie nocnych składów zaczyna się 21.08 a w rozpisce jest od 23.08. Błąd czy jakieś inne składy są już od 21.08? - Elektronik - 02.08.2012 Może chodzi o kolejność wykonywania kursu. Po za tym badanie ma trwać 10 dni. |