![]() |
Rekrutacja i szkolenie - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: Rekrutacja i szkolenie (/thread-4633.html) |
- Michal0707 - 14.01.2015 No tak przez PUP ale oni wymagają sobie aby była gwarancja pracy. Ja aplikowałem do IC, z CSiD dostałem odpowiedź że w tym tygodniu powinni kontaktować się z wybranymi osobami, więc mogę iść na kurs do CSiD i żeby mi to sfinansował PUP ale PIC musi mi wystawić uwiarygodnienie zatrudnienia czy coś takiego. - scarmory - 16.01.2015 Piotr84 napisał(a):Na stronie Intercity w zakładce aktualne oferty pracy są szczegóły i możliwość aplikowania Dzięki serdeczne kolego! Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy mam jakieś szanse na dostanie się na taki kurs? Na jaki okres zostanę zatrudniony, czy dostanę przywileje kolejowe no i wysokość pensji? Obecnie pracuje już 8 miesiąc na kolei na tzw. umowie - zlecenie.. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. - Michal0707 - 20.01.2015 Dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do CSiD w Krakowie.Teraz właśnie pojawiają się schody, bo jakby mi się udało dostać na kurs to muszę teraz załatwić bon szkoleniowy w PUP na który oczywiście liczę. Musiałbym też sam sobie opłacić 700 zł za badania co już jest pewnym ryzykiem, bo co jak ich nie przejdę, kasy z powrotem nie dostanę. Teraz nie wiem, bo oczekuję też na ofertę z Cargo Service a oni zaś opłacają badania. - scarmory - 20.01.2015 To tak trochę szału nie ma.. Czyli nie mam co liczyć na Warszawę nawet.. ![]() ![]() ![]() - Michal0707 - 23.01.2015 Pracować chcę, a badania to nie taka błahostka jak się słyszy że wiele osób ma problemy je przejść ![]() - scarmory - 23.01.2015 Jeżeli masz jakieś wady to zapewne nie przejdziesz badań. ![]() - ET40 - 24.01.2015 Jeżeli czujesz, że wzrok, słuch masz dobry lub bardzo dobry, albo miałeś w przeszłości jakieś badania audiologiczne lub okulistyczne, które przeszedłeś bezproblemowo (ja mam co najmniej raz w roku ![]() - Michal0707 - 26.01.2015 Obawiam się jedynie wzroku, bo mam słabsze jedno oko, ale byłem u okulisty, udało mi się przeczytać wymaganą 3 linijkę od dołu, lekarz stwierdził że to powinienem przejść. Piję karotki, ćwiczę oko żeby było w najlepszej formie ![]() ![]() - ET40 - 26.01.2015 Łeeee, 3 linijka od dołu to nie tak źle, jeżeli ja mam wzrok praktycznie doskonały, a z ostatnią mam problemy. - Michal0707 - 26.01.2015 To mnie "pocieszasz" mówiąc o doskonałym wzroku i masz problemy z przeczytaniem najmniejszych liter/cyfr :-P Ja oceniam oczywiście swój wzrok na dobry ale odczytywanie trzeciej linijki to jest na styk. - scarmory - 26.01.2015 Wydaje mi się, że zaczął się kolejny nabór do IC.. Poprzednie ogłoszenie na stronie IC było z dnia 31.12 poprzedniego roku... Teraz jest chyba aktualizacja do 19.01.. Można próbować kolejny raz chyba. ![]() - Cezaryy7 - 30.01.2015 Witam kolegów i koleżanki (jak są) ![]() Mam pytanie odnośnie przyjęcia na stanowisko maszynisty. Chciałbym zapytać jak jest z służbą wojskową i kategorią uzyskaną na komisji wojskowej? Czy podczas rekrutacji, badań lekarskich takowa książeczka jest potrzebna, czy trzeba się spowiadać z kategorii uzyskanej na komisji wojskowej? Powiedzmy, że kiedyś chorowałem na jakąś chorobę (niezbyt groźną, byłem po prosu pod obserwacją lekarza specjalisty, robiłem kontrolne badania, a z czasem dorośnięcia moja przypadłość się sama wyleczyła, ustała.). Na Wojskowej komisji lekarskiej otrzymałem kategorię D i zostałem przeniesiony do rezerwy. Teraz już jak wspomniałem, nie mam żadnych problemów z dawną przypadłością z lat młodzieńczych, robiłem nawet kilka lat temu badania kontrolne które to potwierdziły. Obecnie nie jestem pod żadną opieka lekarza specjalisty. Ogólnie mam otwarta drogę do zaczęcia kariery jako maszynista i trochę mnie nie pokoi ta dawana uzyskana kategoria? Czy w jakimś stopniu może mi to pokrzyżować plany, czy ktoś to sprawdza? Proszę o wszelkie informacje na ten temat. Pozdrawiam serdecznie - rustsaltz - 30.01.2015 Jak się komuś przypomni to sprawdza i pyta dlaczego się w wojsku nie było. Jeżeli jesteś z rocznika 92 lub wyżej to po prostu się nie załapałeś do wojska i tyle. - Cezaryy7 - 30.01.2015 Jestem niestety z przed rocznika 92, końcówka lat 80-tych... No tak ale na pytanie dlaczego się nie było w wojsku można powiedzieć, że ze względu na szkołę, a co do sprawdzania to jak to wygląda w praktyce? Kto to ewentualnie sprawdza i jak to wygląda? Ktoś każe nam takową książeczkę pokazać do wglądu? Co w przypadku gdy Pan X powie, że miał kat. A, a w wojsku nie był ze względu na szkołę? Ktoś każe mu pokazać książeczkę? Udowodnić to? - ET40 - 31.01.2015 Pokazanie książeczki wojskowej, o ile gdziekolwiek jest wymagane, to już raczej pro forma. rustsaltz, ja jestem z 1991, a nie byłem w wojsku, bo nie musiałem, zdaje się, że już '90 nie powoływali... |