![]() |
Praca jako konduktor-realne szanse - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: Praca jako konduktor-realne szanse (/thread-5695.html) Strony:
1
2
|
- Afrika Bambaataa - 19.10.2016 Mam kolegę, który od niedawna jest kierownikiem pociągu w SKM Warszawa. Z tego co się orientuję to ten kolega dostał pracę bez niczyjej protekcji. Był nabór, szkolenia, egzamin i gotowe. - SAP102 - 19.10.2016 Po prostu wszystko zależy jak trafisz ![]() Afrika_Baambaa: patrz, zapomniałem spojrzeć na stronę SKM W-Wa ![]() RE: Praca jako konduktor-realne szanse - igor91 - 15.11.2016 Odświeżam temat, ponieważ chcę jeszcze o coś dopytać. Czy myślicie, że łatwiej będzie zostać konduktorem, jeśli na początku dostanie się pracę np. w Kolejach Śląskich jako mobilny kasjer? Z tego, co wiem to taka osoba zajmuje się tylko i wyłącznie sprzedażą i kontrolą biletów i jest niejako pod drużynami konduktorskimi. I podobno tylko na umowę zlecenie zatrudniają. Niemniej jednak jak to się ma jeśli chodzi o przejście później na konduktora? Opłaca się na początek na coś takiego startować? Co sądzicie o tym stanowisku? Pozdrawiam. RE: Praca jako konduktor-realne szanse - erap2 - 15.11.2016 Taką pracą możesz sobie wyrobić "plecy" i już będzie łatwiej się dostać ![]() RE: Praca jako konduktor-realne szanse - igor91 - 15.11.2016 (15.11.2016, 20:02)erap2 napisał(a): Taką pracą możesz sobie wyrobić "plecy" i już będzie łatwiej się dostać Na takie stanowiska zatrudnia konkretna spółka kolejowa czy jest to zatrudnienie poprzez agencje? Bo tak czytam i w sumie jeśli byłby nabór to na pewno bym startował, ale część archiwalnych ogłoszeń, które przeglądałem dotyczy z jednej strony umów o pracę, a inne to umowy zlecenie. RE: - masovian - 16.11.2016 (19.10.2016, 10:56)SAP102 napisał(a): Nie, na razie jestem kontrolerem ale w komunikacji miejskiej, nie jako konduktor. W Bydgoszczy? A to jakaś ogólnopolska firma? RE: Praca jako konduktor-realne szanse - igor91 - 16.11.2016 Opłaca się waszym zdaniem startować na to stanowisko? Też ma się "konduktorski" uniform ![]() ![]() RE: Praca jako konduktor-realne szanse - mikrobart - 21.11.2016 Nie radzę czekać na ogłoszenia tylko zacząć wysyłać CV samodzielnie, trafią do działów rekrutacji i przy kolejnym naborze ktoś się może odezwać. Nie oceniam ogółu ale wiem, że w jednej ze spółek samorządowych proponują umowy o pracę i zdecydowanie nie są to umowy śmieciowe. Ścieżka rozwoju pozwala na awans na stanowisko kierownika pociągu po przejściu szkolenia i zdaniu egzaminu kwalifikacyjnego. Posada konduktora nie niesie ze sobą zbyt wielkich wymagań - nie jest to w końcu stanowisko "bezpośrednio związane z prowadzeniem i bezpieczeństwem ruchu kolejowego oraz z prowadzeniem określonych rodzajów pojazdów kolejowych" (Dz. U. 2015 poz. 46). RE: Praca jako konduktor-realne szanse - igor91 - 22.11.2016 Niby wymagań sporych nie ma, podobnie jak na strażnika ochrony kolei, bo tylko średnie trzeba tak naprawdę posiadać i umieć się "sprzedać" na rozmowie, a chętni walą drzwiami i oknami ![]() RE: Praca jako konduktor-realne szanse - ola - 05.03.2017 Witam . Młody człowieku idz na studia bo kolej to nie dla ambitnych ! RE: Praca jako konduktor-realne szanse - ET40 - 05.03.2017 Niby dlaczego? RE: Praca jako konduktor-realne szanse - michael442 - 03.08.2019 Mógłby mi ktoś przybliżyć temat badań, na w/w stanowisko? |