![]() |
Potrzebuję porady... - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: BOCZNE TORY (https://www.forumkolejowe.pl/forum-97.html) +--- Dział: O WSZYSTKIM I NICZYM (https://www.forumkolejowe.pl/forum-9.html) +--- Wątek: Potrzebuję porady... (/thread-5167.html) |
- Son. - 12.03.2016 Tobie, pasqudek, zawsze wieje wiatr w oczy, a jak ptak przeleci to tak, żeby zostawić ci prezent na czubku głowy ![]() Nośniki utworzone przez media creatora używam w pracy do serwisów. Zarówno jako płyty wypalone z ISO jak i jako bootowalne pamięci flash. Ba, własny system mam zainstalowany na laptopie i na stacjonarce przy użyciu tego źródła. XP nie pójdzie. To znaczy ręcznie modyfikując ISO i wstrzykując tam driver do SATA oraz modyfikując INFy może da się go na siłę postawić. Stabilnej pracy uzyskać się nie da - problemy z zarządzaniem energią, przełączaniem kart graficznych integra/discrete Osobną sprawą jest, że trzeba być szaleńcem, żeby podłączać do internetu maszynę z systemem o statusie EOL i brakiem JAKICHKOLWIEK poprawek bezpieczeństwa od dwóch lat. Ale śmiało, próbuj, botnety też muszą skądś się brać. PS jak jest faktura zakupu to kod z naklejki da się odzyskać. Ba, nawet nową naklejkę COA też. Można też spróbować wyciągnąć SN z rejestru systemu, nawet jeśli nie jest w stanie wystartować, o ile cokolwiek z rejestru zostało. Mógłbym ci nawet powiedzieć jak to zrobić, ale ponieważ za chęć pomocy i rady dostaję tak czarujące podziękowania jak powyżej, to mam cię tam, gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę. Radź sobie sam, a ja skoczę po popcorn i popatrzę jak się mordujesz z tematem. No chyba że łżesz jak pies i jedziesz na piracie. Ale to tym bardziej całkowicie twój problem. Bo na tego XP SP3 to licencję też oczywiście masz? - pasqudek - 13.03.2016 Son., Program juz wczesniej sciagalem i gardzi o Windows 7 HP. Mial do wyboru 8 i 10! Strony znalazlem wczesniej i zgodnie z opisem nie dzialaly (nawet) z orginalnym serial number z Windowsa 7. Poza tym jak mam to zrobic na kompie, w ktorym WINDOWS NIE STARTUJE! - sm31-131 - 13.03.2016 Strony nie działają z kluczem do preinstalowanej siódemki i to jest prawdopodobnie główny problem. Program z zasady daje możliwość tylko pobrania windows 8 albo windows 10 i nigdy nie miał możliwości pobierania windowsa 7 do którego jest stworzona podana strona więc to też nie będzie działało tak jak Ty chcesz - zresztą Son. zaznaczył że to jest do Windowsa 10. A skąd mamy wiedzieć że nie masz drugiego komputera do zrobienia czegokolwiek i jak chciałeś zrobić cokolwiek? To że nie masz drugiego komputera powinieneś napisać jak zaczęliśmy podsuwać Ci porady odnośnie pobrania nośnika. Już wcześniej Ci napisałem - im więcej informacji podasz tym szybciej można będzie Ci pomóc, a jeśli Ty podajesz tak istotne informacje "przez przypadek" to nie dziw się że dostajesz bezużyteczne porady. Pozdrawiam sm31-131 - pasqudek - 13.03.2016 Dobra, koniec tematu. Nie warto pisac w tym watku. - Son. - 13.03.2016 sm31-131 napisał(a):Strony nie działają z kluczem do preinstalowanej siódemki i to jest prawdopodobnie główny problem. Program z zasady daje możliwość tylko pobrania windows 8 albo windows 10 i nigdy nie miał możliwości pobierania windowsa 7 do którego jest stworzona podana strona więc to też nie będzie działało tak jak Ty chcesz - zresztą Son. zaznaczył że to jest do Windowsa 10. Odpowiem zbiorczo: - Owszem, strony działają. Obie. Dla ścisłości sprawdziłem przed chwilą z kluczem OEM od Windows 7 Pro i działa. - Windows 10 da się zainstalować LEGALNIE przy użyciu klucza seryjnego od Windows 7 i tak będzie do końca lipca 2016 roku. Co ważniejsze, nie weryfikujesz klucza przed ściąganiem obrazu tylko dopiero podczas instalacji. - Nie jestem wróżką, pasqudek, żeby wiedzieć czy masz jak ściągnąć obraz. To twoja sprawa czy masz jak, nie moja. A może jednak mam ci system ściągnąć, zainstalować i przeprosić za bezczelność? [ Dodano: 2016-03-13, 17:03 ] pasqudek napisał(a):Dobra, koniec tematu. Leć się poskarż do mamusi. - masovian - 13.03.2016 Son. napisał(a):Leć się poskarż do mamusi. I po co trolujesz? Czyż Twój adwersarz nie dał jasno do zrozumienia, że Twojej rady sobie nie życzy? - Son. - 13.03.2016 masovian napisał(a):Son. napisał(a):Leć się poskarż do mamusi. Wiesz, gdzie mam to czego sobie życzy? - masovian - 13.03.2016 A czytałeś może tytuł tego wątku? To może przeczytaj i skonfrontuj to łaskawie z powyższym swoim wpisem... - Son. - 13.03.2016 Znam tytuł wątku. Dlatego mimo wszystko próbowałem pomóc. Że się nie da bo pytający zwyczajnie nie potrafi skorzystać z rad (zadawać dobrze pytań i szukać samodzielnie odpowiedzi jak sądzę też nie potrafi) to już sprawa osobna. Może ktoś inny skorzysta z rady w podobnej sytuacji nie mając przeciwko sobie samego siebi - problemy z licencjami i nośnikami zdarzają się stosunkowo często. Rozumiesz? PS SM31 jeśli nie odpowiada ci styl moich wypowiedzi to mnie wywal całkowicie z forum. I tak forum bez zainteresowania administratorów jest skazane na zagładę. To kwestia czasu, kiedy brak nadzoru skończy się katastrofą (w sensie czysto technicznym). Z niewielkim żalem za dawnymi czasami pójdę sobie gdzie indziej, jeśli tak sobie życzysz. - sm31-131 - 13.03.2016 Son., reaguję wtedy gdy mi się coś nie podoba, a nie podoba mi się tylko wtedy jak ktoś łamie regulamin. Na forum nie ma miejsca na "miłości" jeśli jest się moderatorem. Cenię Cię za Twoje zdjęcia i uwagi w temacie zdjęć ale czasami Cię ponosi, a jeśli łamiesz do tego regulamin to moim obowiązkiem jest reakcja. To nie jest Calais żeby każdy robił co mu się podoba. Pozdrawiam sm31-131 - ET40 - 21.03.2016 Ale w Calais też towarzystwo rozgonili ![]() - sm31-131 - 21.03.2016 I Ty Brutusie... Pozdrawiam sm31-131 |