![]() |
Kolejowa Medycyna Pracy - Wersja do druku +- Forum Kolejowe - dla fanów i miłośników kolei (https://www.forumkolejowe.pl) +-- Dział: TECHNICZNA STRONA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-95.html) +--- Dział: NAUKA I PRACA NA KOLEI (https://www.forumkolejowe.pl/forum-19.html) +--- Wątek: Kolejowa Medycyna Pracy (/thread-6882.html) |
- rustsaltz - 20.10.2014 Nie mają wglądu, ale jeśli oddałeś papiery do pracodawcy, to kadry będą widziały wałek ![]() - raider019 - 21.10.2014 Chodzi o to że badania robiłem na własny koszt, nie z polecenia pracodawcy. Chciałem zrobić badania ze względu na rozpoczęcie kursu na licencję maszynisty, który odbywa się w Warszawie co jakiś czas. Dlatego właśnie chciałem zapytać czy inne placówki mają wgląd do moich papierów, ale skoro nie mają więc teraz pojadę do Gdańska ![]() - Domio - 03.12.2014 raider019: Najlepiej nie przyznawać się wgle, Też robiłem badania we Wrocku do licencji którą miał mi sfinansować UP ale ostatecznie nie przydzielono mi środków i musiałem odpuścić a nie miałem 6 tys. żeby wyłożyć samemu. Moja sprawa wyglądała tak: wzrok, słuch, EKG itd. ok ale pani psycholog która stwierdziła że mam dysgrafie i do pracy na kolei się nie nadaje....... ![]() ![]() Swoją drogą wrocławska medycyna to porażka. - raider019 - 08.12.2014 Dzięki za info Domio. Również mówił mi to wujek, że nie wolno za dużo dla lekarzy mówić, bo mogą być problemy ![]() - rustsaltz - 08.12.2014 Psychiczne są ważne pół roku, badania labolatoryjne 14 dni, reszty chyba nie honorują i tak, więc nie ma za bardzo sensu wyrywać się przed szereg. - Domio - 17.12.2014 raider019: A Ty idziesz na kurs licencji na własną rękę ? Czy ktoś cię zatrudnił na szkolenie całościowe jeżeli można wiedzieć ![]() - raider019 - 18.12.2014 Robię na własną rękę ;-) przynajmniej chcę zrobić licencję maszynisty,a potem myślę że już będzie z górki ;-P Może zainteresowanie odnośnie tym zawodem mam od niedawna (jakichś 2 lat), ale jak na razie zapał nie znika, mimo że nie udało mi się za pierwszym razem badań przejść, a dokładnie wywiadu z lekarzem. - mich4s4 - 05.01.2015 Witam, Mam pytanie odnośnie prób wątrobowych (alat i aspat). Przechodziłem takowe na badaniach na licencje maszynisty. Czy na świadectwo maszynisty i na okresowych badaniach w dalszych latach również mam robione próby wątrobowe? Mam lekko podwyzszony alat z niewiadomoych przyczyn. Nie pale, pije sporadycznie na imprezach okolicznosciowych. Leki juz zazywam na regenracje watroby po konsultacjach z lekarzem jednak po 4 miesiacach alat dalej mam 46 bez zmian norma do 41.. Stąd tez moje pytanie o późniejsze lata czy mam sie czym stresowac czy tez nie. Za kurs mam zaplacic do 2.02.15 i boję się czy pozniejsze badania przejde czy tez nie bo na 5 badan 1 wynik wyszedl dobry ![]() Pozdrawiam. - rustsaltz - 05.01.2015 OIDP na każdych badaniach maszynisty są próby wątrobowe. - mich4s4 - 05.01.2015 Kurcze to mnie zasmuciłeś kolego ![]() - rustsaltz - 05.01.2015 A lekarz nic Ci nie zalecał? - mich4s4 - 05.01.2015 Zalecil mi brac esentiale forte, 16.01 mam usg. Najgorsze jest to ze musze zaplacic za ten kurs za niedlugo a nasuwa sie pytanie czy uda mi sie w pol roku obnizyc ta norme do 41. - rustsaltz - 05.01.2015 To już Twoja decyzja ![]() - mich4s4 - 06.01.2015 Zobaczymy co wykaze usg 16 ![]() - Cezaryy7 - 08.03.2015 Witam. Chciałbym poprosić kolegów o wykaz jakie dokładnie badania z krwi i moczu są wykonywane starając się o stanowisko maszynisty... Z góry bardzo dziękuję |